Έτος Κωστή Παλαμά

Submitted by kpalamas on Mon, 01/14/2019 - 20:59

Το 2019 συμπληρώνονται 160 χρόνια (1859-2019) από τη γέννηση του μεγάλου μας Ποιητή. Η χρονιά αυτή κηρύχθηκε από τον Δήμο Πατρέων ως "Έτος Κωστή Παλαμά".

Η "Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς" εγκαινίασε το "Έτος" με τρεις εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 η παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας "Τρισεύγενη" σηματοδότησε την έναρξη του "Έτους Κωστή Παλαμά" και αφιερώθηκε στη "Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς" και το έργο της.

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, γενέθλιο ημέρα του Ποιητή, ο πρόεδρος της "Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς", κ. Αθανάσιος Στεφανόπουλος, εγκαινίασε  την έκθεση «Ο Ποιητής γράφει στις εφημερίδες και στα έντυπα της εποχής του» η οποία φιλοξενείται στην Οικία Παλαμά και περιλαμβάνει έντυπα και εφημερίδες στα οποία ο Ποιητής δημοσιεύει άρθρα και χρονογραφήματα. Το σπάνιο αρχειακό υλικό προέρχεται από τη «Γραμματεία Σύγχρονης Έντυπης Ιστορικής Τεκμηρίωσης – Οικογένεια Τάκη & Σταυρούλας Νικολάου» και τη συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Χρυσικού. Για τον "δημοσιογράφο" Κ. Παλαμά και το περιεχόμενο της έκθεσης μίλησε ο πρόεδρος του Μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου & Νήσων δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Βασιλάκης.

Την ίδια ημέρα, ο μουσικός-θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος παρουσίασε την «Παλαμική Ανθολογία» του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Η εκδήλωση χαιρετίστηκε από την Α.Θ. Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με ευχετήρια επιστολή Του προς το έργο της "Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς", η οποία αναγνώσθηκε στους παρευρισκόμενους.

  

Tags
Επισυναπτόμενα