ΕΓΚΑΙΝΙΑ: "Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς"

Submitted by kpalamas on Tue, 01/16/2018 - 12:43

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης γενέθλιας οικίας του Κωστή Παλαμά, την οποία διαχειρίζεται η «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς».

Ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος τέλεσε «με ιερή συγκίνηση», όπως ο ίδιος σημείωσε στο βιβλίο επισκεπτών, τα εγκαίνια και κήρυξε την έναρξη εργασιών της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» παρουσία του προέδρου της κ. Αθανασίου Στεφανοπούλου. Ξεναγήθηκε στους χώρους του κτιρίου και την έκθεση κειμηλίων και προσωπικών αντικειμένων του ποιητή και στην ομιλία του αναφέρθηκε στα εθνικά μας θέματα αντλώντας ερείσματα από τη μεγαλειώδη παρακαταθήκη του Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά.

Ο πρόεδρος της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» κ. Αθανάσιος Στεφανόπουλος στην ομιλία του περιέγραψε με καθαρότητα το ιστορικό της αποκατάστασης του κτιρίου και το όραμά του για τη λειτουργία του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφέρθηκε από τον κ. Αθανάσιο Στεφανόπουλο ο Α' τόμος από τα ΑΠΑΝΤΑ του Κωστή Παλαμά η οποία αποτελεί συνέκδοση της «Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» και του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» με τη συνεργασία μεγάλης ομάδας επιστημόνων. 

 

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε «στις πολύπλευρες πρωτοβουλίες του Δήμου, που θα αφορούν στη μελέτη, ανάδειξη του έργου του Κωστή Παλαμά» και τη συνεργασία με τη «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» «ώστε η νεολαία της πόλης μας και όχι μόνο,   να έχει τη γνώση του έργου του Μεγάλου μας Ποιητή».

 

 

Την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορείτε να δείτε εδώ

Tags